איך לבחור את הקלנועית שמתאימה לכם?

איך לבחור את הקלנועית שמתאימה לכם?קלנועית נחשבת לצורת התניידות פופולארית בקרב קשישים או בעלי מוגבלויות פיזיות שונות. בחירה של קלנועית הופכת לצורך הכרחי בלא מעט מצבים, אם כי היא אינה בהכרח פשוטה על רקע מגוון הדגמים הרחב הנמצא בשדה המשחק.

המאמר הנוכחי מציג מספר משתנים שחייבים להיכנס לתוך משוואת הבחירה של קלנועית ויאפשר לכם להבין כיצד לבצע, בסופו של יום, את הבחירה האידיאלית עבורכם או עבור יקירכם.

סוג השימוש

בחירה של קלנועית היא, במידה לא מבוטלת, סוגיה של התאמה לצרכים. האבחנה הראשונה שיש לבצע היא ביחס למקום או למקומות בהם אמורים להשתמש בקלנועית. יש בנמצא דגמים אשר נחשבים לאופטימליים לנסיעה באזורים כפריים (בהם תנאי הדרך אינם בהכרח פשוטים), ולעומת זאת דגמים "עירוניים" או כאלה המיועדים לשימוש ביתי.

מרחקי הנסיעה מהווים אף הם פרמטר בו יש להתחשב. בדרך כלל, יכול מצבר הקלנועית לאפשר מרחקי נסיעה סבירים, ללא טעינה, אם כי ישנם הבדלים בין הדגמים השונים. גם במקרה הזה, הרי שדפוסי השימוש שהוגדרו קודם לכן צריכים לשחק תפקיד.

קלנועית המיועדת לשימוש כפרי תצריך לרוב מצבר המאפשר לגמוע מרחקים גדולים יחסית ללא עצירה או הטענה של המצבר, וללא צורך בשירותי תיקונים. זאת בניגוד לערים בהן דומה שהכול נמצא במרחק נגיעה, כך שבהן ניתן להסתפק בדגמים עם מצברים בסיסיים יותר.

הגודל כן קובע

קלנועיות מגיעות כיום בשלל גדלים וצורות, אשר חשוב להתחשב בהם בעת הבחירה שלה. מבחינת המימדים הפיזיים, יש לוודא כי הם מתאימים למסלול שאמורים לעשות עם הקלנועית: כאשר הנסיעה היא בתנאים שאינם מישוריים, לדוגמא, מומלץ לבחור קלנועית עם גלגלים רחבים יותר, המקנים לה יציבות מוגברת. כאשר מתגוררים בבניין רב קומות, דוגמא נוספת, יש להתחשב בגודלם של פתחי המעבר – דלת הכניסה, המעלית וכיוצא בזה – כאשר במצבים האלה בחירה בדגם מתקפל של קלנועית יכולה להיות מוצלחת בכל קנה מידה.

גודל הקלנועית הוא פונקציה גם של מספר האנשים שאמורים להשתמש בו. האבחנה המרכזית היא בין קלנועית המיועדת לשימוש של אדם יחיד (הנהג) לבין כזו אשר יכולה לשמש שני אנשים. גם כאן, ברור שיש לבצע את הבחירה לאחר שיודעים מי בדיוק אמור להשתמש בקלנועית: במקרה של זוג אנשים מבוגרים, למשל, בחירה בקלנועית בעלת שני מושבים נראית מתבקשת. במצבים אחרים גם קלנועית בעלת מושב אחד, אשר תג המחיר שלה נוח יותר, אמורה להספיק.

ומה באשר למחיר?

קלנועית אינה כלי תחבורה זול, אם כי ישנן דרכים באמצעותן ניתן להוזיל את הרכישה. אופציה אחת היא לסקור את הגופים אשר עשויים להציע סבסוד בגובה מסוים של הקלנועית, וזאת לאוכלוסיית זכאות ספציפית (כמו גם לדגמים מסוימים של הקלנועית). בין הגורמים האלה ניתן למנות את המוסד לביטוח לאומי, משרד הביטחון (במקרה של נפגעי או נכי צה"ל) וכן ממשלת גרמניה (עבור ניצולי שואה). סבסוד שכזה עשוי להפוך את משימת ההצטיידות בקלנועית לפשוטה הרבה יותר, מבחינה כלכלית, או אפילו לאפשרית מלכתחילה.

אופציה אחרת היא לרכוש קלנועית יד שנייה, אשר מטבע הדברים המחיר שלה יהיה זול בעשרות אחוזים ביחס לדגמים החדישים. באם זקוקים לקלנועית על מנת לבצע נסיעה או נסיעות נקודתיות, ניתן לפנות לחברות אשר מציעות השכרה של קלנועיות לפרקי זמן מוגדרים.

בכל מקרה ומקרה, חשוב לבצע את הבחירה לאחר שיודעים לא רק מהם הצרכים, אלא גם מהו התקציב בו ניתן לעמוד. קלנועית קלה ומתקפלת מגיעה לרוב עם תג מחיר של כמה אלפי שקלים, בעוד הדגמים ה"כבדים" יותר של הקלנועיות יצריכו הוצאה הגבוהה פי כמה, של כמה עשרות אלפי שקלים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715448

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר